Yazlık fide dağıtımını, Silivri Değirmenköy’de başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yıl ilk kez hibe edilecek nohut ve kuru fasulye desteğiyle çeşitlendirdiği yazlık fide dağıtımını, Silivri Değirmenköy’de düzenlenen törenle başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yıl ilk kez hibe edilecek nohut ve kuru fasulye desteğiyle çeşitlendirdiği yazlık fide dağıtımını, Silivri Değirmenköy’de düzenlenen törenle başlattı.
Yazlık sebze üreticilerine domates, biber, hıyar, patlıcan ve karpuz fideleriyle verilen desteklere, bu yıl ilk kez kabak fidesi de eklendi. 2025 yılında ise, tarımsal üretimde ürün çeşitliliğini artırmak, çiftçilerin daha kazançlı alternatif ürünlere yönelmesini sağlamak, tarımda münavebeyi (bir tarlaya aynı ürünlerin arka arkaya ekilmemesi, farklı bitkilerin bir düzen içinde birbirinin peşi sıra ekilmesini ifade eden tarım yöntemi) çeşitlendirerek, toprak verimliliğini arttırmak için bu yıl ilk defa çiftçilere kuru fasulye ve nohut tohumu desteği de verilecek. Bu yıl 3 bin 315 çiftçiye, toplam 6 milyon 785 bin adet yazlık sebze fidesi, bin 791 çiftçiye ise 8 milyon 73 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtılacak.
İBB, yazlık fide dağıtımını, Silivri Değirmenköy’de düzenlenen törenle başlattı. Çarşamba günü Silivri’de, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” buluşması gerçekleştirildiğini hatırlatan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Silivri Cezaevi'nde hukuksuzca tutuklu bulunan Ekrem Başkan’ımıza özgürlük istedik. Kiminle? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kardeşleriyle, akrabalarıyla ve tüm İstanbullularla beraber özgürlük istedik. Ekrem Başkan’ımıza özgürlük istedik. Beylikdüzü Belediye Başkanı’mız, benim de kardeşim Mehmet Murat Çalık'a özgürlük istedik. Esenyurt Belediye Başkanı’mız Ahmet Özer'e özgürlük istedik. Şişli Belediye Başkanı’mız Emrah Şahan'a özgürlük istedik. Beşiktaş Belediye Başkanı’mız Rıza Akpolat'a özgürlük istedik. Beykoz Belediye Başkanı’mız Alaattin Köseler'e özgürlük istedik” dedi.
Ekrem İmamoğlu’nun çiftçiye bakış vizyonuyla yol yürümeye devam ettiklerinin altını çizen Aslan, “Bundan sonra da aynı şekilde o vizyonu sürdüreceğiz. Çünkü, bizler biliriz ki bir memleket, ancak üreticisiyle güçlüdür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Memleketimiz, çiftçilerimizin memleketidir demişti. Öyleydik. Her şeyin en güzelini bizim çiftçilerimiz yetiştirirdi, üretirdi. Dünyanın tarım ülkesiydik. Buğday ambarıydık. Toprağımız bereketli, çiftçilerimiz çok çalışkandı. Fakat ne yazık ki, yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, uzun süredir çiftçilerimiz zor durumda. Ülkemiz zor durumda. Yüksek maliyetler, üretimi zorluyor” tespitlerinde bulundu.
İmamoğlu’nun tarımsal alanların betonlaşmasını önleme gayretiyle mücadele ettiğini vurgulayan Aslan, İBB’nin 2020’den 2025’e kadar olan sürede İstanbullu çiftçilere, hayvancılık, balıkçılık ve arıcılıkla uğraşan üreticilere verdiği desteklerin kısa bir özetini kamuoyu ile paylaştı.
© Copyright 2025 etkinlikhaber Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.